کفپوش اپوکسی
در بیشتر کف سازی پارکینگ ها و ساختمان ها از بتن استفاده می شود؛ زیرا از مصالح بسیار مقاوم و کاربردی به شمار می رود و هنوز هم اقتدار خود را به عنوان یک کفپوش مستحکم حفظ کرده است. به دلیل مقرون به صرفه بودن و استحکام بتن از این مصالح ساختمانی استفاده زیادی می شود و هر زمان که افراد تمایل داشته باشند، می توانند کفپوش های مختلفی مانند اپوکسی را روی آنها اجرا کنند که البته باید شرایط بتن برای نصب کفپوش اپوکسی مناسب و ایده آل باشد.
کفپوش های اپوکسی و اجرای آن روی بتن
نوع دیگری از کفپوش هایی که بسیار مورد استفاده قرار می گیرد و از محبوبیت بسیاری هم برخوردار است کفپوش های اپوکسی هستند که به دلیل خصوصیت بسیار عالی که دارند بسیار مورد استقبال قرار گرفته می شوند و به کفپوش های قدیمی برتری دارند. کفپوش های اپوکسی مایعی هستند که روی سطح های مختلف بسیار سخت و به صورت جامد و خشک مشاهده می شوند. آپوکسی بعد از اینکه روی سطحی خشک می شود شبیه به متریال پلاستیک ضخیم و مستحکم است.
نصب کردن و یا اجرا کردن کفپوش های اپوکسی روی سطح بتن آسان و ساده انجام می گیرد و از نگهداری سختی هم برخوردار نیست. کفپوش های اپوکسی کفپوش هایی دکوراتیو به شمار می آیند که می توان در همه سطح ها آن را به خوبی اجرا کرد؛ البته برای اجرا کردن در هر سطحی مانند بتن ها باید شرایط بتن برای نصب کفپوش اپوکسی مهیا و مناسب باشد.
نکاتی که قبل از اجرا کردن کفپوش اپوکسی روی بتن باید مورد توجه قرار بگیرد؟
با اینکه اجرای کفپوش اپوکسی نسبت به دیگر کفپوش ها فرایند ساده و راحتی دارد ولی باید در زمان اجرای این کفپوش ها نکاتی را مورد نظر قرار داد. این نکات بسیار کلیدی و مهم هستند که چند نمونه را برای آشنایی بهتر بیان می کنیم. اگر کف ساختمان مورد نظر را کفپوش بتنی اجرا کرده اید، باید تا زمان خشک شدن کامل سطح کار اجرای کفپوش اپوکسی را به عقب بیندازید؛ زیرا شرایط بتن برای نصب کفپوش اپوکسی مناسب نیست و نباید اپوکسی را در سطحی که نم دار است، اجرا کرد تا مشکل ایجاد نشود.
در کل باید از خشک بودن کف های مورد نظر اطمینان حاصل کرد. رطوبت موجود در کف که ممکن است به علت مشکلات در سیستم های گرمایشی در کف یا حتی ترکیدن لوله ها صورت بگیرد که ابتدا باید علت آن را مشخص کرده و سپس باید در رفع آن همت گماشت. برای اینکه کفپوش اپوکسی را روی سطح بتن اجرا کرد، نیاز نیست کف ساختمان ساب زده شود.
چرا که اگر کف بتن زیاد صیقلی باشد، از چسبندگی مناسب کفپوش اپوکسی جلوگیری می کند و اگر کف بتن از قبل صاف و صیقلی باشد، باید توسط ماله چرخشی روی سطح بتن خط و خشی ایجاد کرد تا شرایط بتن برای نصب کفپوش آماده باشد.
مطالب بیشتر: فوم بتن بهتر است یا پوکه؟ / مقایسه آنها با هم
شرایط بتن برای نصب کفپوش اپوکسی چگونه باید باشد؟
کفپوش های اپوکسی از کاربردهای مختلفی در محیط های متنوع برخوردار هستند و برای انتخاب نوع مناسب کفپوش باید به عوامل زیادی توجه کرد. برای اینکه بدانیم شرایط بتن برای نصب کفپوش اپوکسی آماده است یا خیر باید عوامل مهمی را در نظر گرفت که این عوامل عبارت اند از:
- نسبت مخلوط آب به سیمان باید از ۴۵ درصد کمتر باشد.
- به هیچ عنوان در دماهای زیر ۱۰ درجه و یا بالای ۳۲ درجه نباید بتن را نصب کرد.
- از افزودنی هایی که به بتن اضافه می شود، مانند: سدیم کلرید یا کلرید سدیم باید خودداری کرد؛ زیرا با گذشت مدت زمانی به سطح آمده و چسبندگی کفپوش اپوکسی را کاهش می دهد.
- در پخت مرطوب در حداقل ۷ روز از انواع دیگر عامل های پخت نباید استفاده کرد.
- استحکام فشاری بتن باید حداقل psi 500 که به میزان ۳۵۰ کیلوگرم بر سانتی متر مربع است، باشد.
- دانسیته هایی که برای بتن پیشنهاد می شود، باید ۲۲۴۳ کیلوگرم بر متر مکعب باشد.
- میزان پستی ها و بلندی ها و نشست در سطح باید حداقل اندازه باشد.
مراحل اجرای اپوکسی روی سطح بتن
برای اینکه بتوان کفپوش های اپوکسی را روی سطح بتن اجرا کرد، به توجه و دقت زیادی نیاز است تا درست و مناسب روی سطح بچسبد و از طول عمر و مقاومت بیشتری هم برخوردار شود. مراحلی که برای اجرای کفپوش اپوکسی نیاز اس، عبارت اند از:
- تمیز کردن سطح های بتنی
قبل از اجرای اپوکسی باید سطح بتن از هر آلودگی پاک و تمیز باشد و ناهمواری های آن یک دست شده باشد. می توان با دستگاه فشار قوی این پاکسازی را انجام داد تا شرایط بتن برای نصب کفپوش اپوکسی آماده شود.
- اسید شوی کف برای بیشتر شدن چسبندگی
اسید شویی کف بتن، منافذ سطح بتن را باز می کند و با استفاده از آن سطح تمیز شده و چسبندگی کفپوش اپوکسی به سطح بتن هم افزایش پیدا می کند.
- ترکیب اجزای رنگ های اپوکسی
بیشتر اوقات رنگ های اپوکسی را به صورت جدا و دو جزئی ارائه می کنند که برای اجرا کردن آن روی بتن باید هاردنر و رزین به خوبی با هم ترکیب شوند و برای اجرا روی بتن آماده شوند.
- خشک شدن لایه اول و اجرا کردن لایه دوم
بعد از اینکه شرایط بتن برای نصب کفپوش اپوکسی آماده شد و مرحله اول اجرای کفپوش تمام شد، باید رنگ اپوکسی کامل خشک شود. این کفپوش لایه ای است و بعد از اجرای لایه اول آن، می توان لایه دوم رنگ اپوکسی را اجرا کرد که به افزایش طول عمر این کفپوش کمک می کند.
- محصور کردن مکان برای خشک شدن سطح
مرحله آخر اجرای اپوکسی دارای اهمیت است؛ زیرا باید به دور از رفت و آمد و موقعیت خوب سطح باید خشک شود که به ۱۲ ساعت زمان نیاز دارد تا سطح کاملا خشک شود. همچنین برای رفت و آمد ماشین ها باید تا ۷ روز از خشک شدن سطح گذشته باشد.
کلام پایانی
به دلیل ویژگی های بسیار کاربردی کفپوش اپوکسی از جمله مستحکم بودن آن برای اینکه بتوان کفپوش اپوکسی را روی سطح بتن ها اجرا کرد، باید شرایط بتن برای نصب کفپوش اپوکسی آماده باشد تا این کفپوش به صورت دقیق و با کیفیت اجرا شود. رعایت نکات گفته شده در بهبود کیفیت نهایی کار تاثیر زیادی دارد.